Plantinga Fysiotherapie

Mijn naam is Jasper Plantinga en ben fysiotherapeut sinds 2007.

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd als sportfysiotherapeut en ben ik onder andere werkzaam geweest bij AZ, Telstar en de KNVB. Bij de laatste organisatie ben ik nog steeds werkzaam, bij de fysiotherapie van de KNVB in de teambegeleiding van een nationaal team.

Mijn specialisatie die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld is echografie. Met betrekking tot klachten aan het bewegingsapparaat kan ik middels echografie botstructuren, spieren, pezen en banden in kaart brengen om op die manier een duidelijkere diagnose te stellen en daardoor een effectieve behandeling in te zetten. Als middels onderzoek en echografie een fysiotherapeutische diagnose is gesteld, heb ik verschillende behandeltechnieken om de klachten zo goed mogelijk te verhelpen/verlichten.

Behandeltechnieken die gebruikt worden zijn onder andere: Shockwave therapie (behandeling pezen en verkalkingen), RSQ1 (electrotherapie tijdens training), triggerpointbehandeling, mobilisaties, massage, dry needling, medical taping en oefentherapie.

Mijn visie op het ontstaan van klachten is dat deze vaak ontstaan doordat de belasting en de belastbaarheid niet goed op elkaar afgestemd zijn. Vaak kan het lichaam de gevraagde belasting niet aan. De oplossing voor dit probleem is om het lichaam te versterken om zo de gevraagde belasting goed aan te kunnen. Mijn visie sluit heel goed aan op de visie van Experience Fitness Health Club en Experience Personal Coaching, waarbij training zorgt voor het versterken van het lichaam.

Plantinga Fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van verschillende klachten aan het bewegingsapparaat en zal na een uitgebreide intake een duidelijk behandelplan opstellen.

Vanaf januari 2020 wordt ook sportmassage aangeboden bij Plantinga Fysiotherapie. Door de ruime ervaring met het behandelen/masseren van (top)sporters heb ik ervoor gekozen dit ook een onderdeel te maken binnen mijn werkzaamheden bij Experience Fitness Health Club.

Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u contact opnemen:
Plantingafysiotherapie@gmail.com of 06-26278598